Sherryeddike – Vinaigre de Jerez 375 ml

DKK 63,00

Vores lækre nye sherryeddike. Perfekt til at pifte en salat op, som man ville det med fx balsamico. Kan anbefales til en salat med feta og/eller granatæble.

Varenummer (SKU): sherryeddike-vinaigre-de-jerez-375-ml Kategori:

Beskrivelse

Vores lækre nye sherryeddike.

Perfekt til at pifte en salat op, som man ville det med fx balsamico. Kan anbefales til en salat med feta og/eller granatæble. Den er også sublim til marinader. Eddiken er helt sort hvilket borger for en høj kvalitet.

Sherryeddiken er fremstillet i Jerez og er baseret på 25 år gammel Sherry.

Den smager himmelsk ved blanding med en god olivenolie.

Eddiken er lavet efter solera-metoden hvilket betyder, at man tager fra de øverste fade efterhånden som der tappes fra de nederste. Dermed får men en rund, blød og ensartet smag.

Lidt historie

Spaniernerne tager deres råvarer alvorligt. Meget alvorligt Dette gør sig således også gældende med deres sherryeddike. Der vogtes nidkært over navnet og det klassificeres på samme vis som f.eks. olivenolier og vin.

I 1994 fik Vinagre de Jerez sin egen oprindelsesbetegnelse (D.O.). Det betyder at den kun må fremstilles inden for det man kan kalde sherry-trekanten som udgøres af kommunerne Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María i det sydspanske Jerezdistrikt. Der er kun i disse kommuner en egentlig aldring kan finde sted.

Sherryeddiken tager alle de gode aromatiske forbindelser fra Sherryen og gør dem endnu mere komplekse og koncentrerede. Der er påvist at der findes mindst 60 forskellige aromatiske forbindelser i god Sherryvin (Læs mere her).

Smagsmæssigt kan sherryeddike være svær at plavcere men et sted mellem rødvinsedike og hvidvinseddike så er man godt på vej. Den vil helt sikkert give et godt pift til hvilken som helst dressing eller marinade.

Bemærk: eddiken indeholder 8% alkohol.

.

Vinaigre de Jerez

Sherryeddike er himmelsk med olivenolie.

Yderligere information

size

375 ml

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.