Økologisk bipollen – 250 g

kr. 79,00

Økologisk bipollen

Økologisk bipollen fra spanien. Bipollen er en fantastisk superfood der giver dig alle de nødvendige aminosyrer og andre vitaminer din krop har behov for i dagligdagen.

Du behøver kun et kosttilskud. Og så er det helt naturligt og økologisk.

Indeholder 250g

Tilbage til kosttilskud

Only 1 left in stock

SKU: 2643231496518 Categories: , , Tags: ,

Description

Økologisk bipollen

Økologisk bipollen fra spanien. Bipollen er en sand guldgrube af næringsstoffer, aminosyrer og andre byggestene kroppen har brug for.

Se nedenstående analyse af pollen. Men kort kan opridses at bipollen indeholder alle essentielle amonosyrer (dem kroppen ikke selv kan fremstille men som skal indtages genem maden), et bredt udsnit af mineraler og vitaminer. Herunder både fedtopløselige og vandopløslige.

Det menes at have kolesterolsænkende egenskaber. Se nedenfor.

Sådan indtages bipollen.

Der er flere måder at indtage bipollen på.

  • Brug det som drys på ymer eller andet morgenmad.
  • Blot opløs en teske fuld pollen i et glas vand. Rør rundt og vent på at den tilsatte mængde pollen er opløst.

 

Bipollen indtages bedst om morgenen på tom mave eller sammen med morgenmaden.

Smagen af bipollen er let blomsteragtigt / nøddeagtigt med en sødlig eftersmag. Smagen kan være forskellig for det afhænger af hvilke blomsterpollen der indgår i sammensætningen af de pollen du har købt.

De bipollen vi forhandler er alle indsamlet i højder mellem 600m – 1800m så de vil smage anderledes end bipollen indsamlet i Danmark.

 

Den kemiske sammensætning af bipollen.

Nednestående analyse af bipollen er kun vejlendende. Den præcise sammensætning afhænger af mange ting så som hvilket miljø pollen er indsamlet i samt klima og ændringer i biernes nærmiljøer.

Pollen er et ganske varieret planteprodukt rigt på biologisk aktive stoffer. Der blev fundet 200 stoffer i pollenkornene fra forskellige plantearter. I gruppen af ​​basiske kemiske stoffer er der proteiner, aminosyrer, kulhydrater, lipider og fedtsyrer, phenolforbindelser, enzymer og coenzymer samt vitaminer og bioelementer.

Proteiner  og amnosyrer

Pollen indeholder i gennemsnit 22,7% protein, herunder 10,4% af essentielle aminosyrer såsom methionin, lysin, threonin, histidin, leucin, isoleucin, valin, phenylalanin og tryptophan. Disse proteinelementer er livsvigtige, og organismen kan ikke syntetisere dem af sig selv. Desuden er der i pollenet betydelige mængder af nukleinsyrer, især ribonukleinsyre. Fordøjelige kulhydrater forekommer i pollen i en mængde på 30,8 % i gennemsnit. Reducerende sukkerarter, hovedsageligt fructose og glucose, er til stede i dette produkt i omkring 25,7 %.

Lipider

Blandt lipider, som er til stede i pollen i en mængde på ca. 5,1 %, er de, der i første omgang skal nævnes, essentielle fedtsyrer (EFA). Syrer såsom linolsyre, y-linolsyre og arkaicum findes i mængden af ​​0,4%. Fosfolipider udgør 1,5%, mens phytosteroler, især P-sitosterol, er til stede i mængden af ​​1,1% [16].

Phenolforbindelser

En anden gruppe udgjorde phenolforbindelser, som udgør 1,6 % i gennemsnit. Denne gruppe omfatter flavonoider, leukotriener, catechiner og phenolsyrer. Blandt flavonoider, der forekommer i pollen hos 1,4 %, er der hovedsageligt kaempferol, quercetin og isorhamnetin, mens der i gruppen af ​​phenolsyrer, 0,2 %, hovedsageligt er chlorogensyre [17].

Pollen er karakteriseret ved et ganske betydeligt indhold af triterpenbindinger. De hyppigste forbindelser er oleanolsyrer, 3-ursolsyre og betulinalkohol [12, 13].

Vitaminer

Desuden hører vitaminer og bioelementer også til værdifulde stoffer. Pollen er en ganske betydelig kilde til vitamin både fedtopløselige 0,1%, såsom provitamin A og vitaminer E og D, og ​​vandopløselige 0,6%, såsom B1, B2, B6 og C, og syrer: pantoten, nikotin og folinsyre, biotin, rutin og inositol. Deres samlede mængde er lig med 0,7% i hele produktet.

Bioelementer

Bioelementer er til stede i omkring 1,6%, herunder makronæringsstoffer (calcium, fosfor, magnesium, natrium og kalium) og mikronæringsstoffer (jern, kobber, zink, mangan, silicium og selen). Sidstnævnte findes i mængden af ​​0,02% [10-13].

Ifølge de seneste nationale data udgør det gennemsnitlige indhold af hovedingredienser i den lufttørrede pollen (ved temperaturen 40 ° C) sådanne værdier som følger: proteiner, 32,8%, inklusive essentielle aminosyrer, 11,5%, og reducerende sukkerarter, 40,7 %, inklusive saccharose, 3,7 %, lipider, 12,8 %, C-vitamin, 0,19 %, β-caroten, 0,07 %, og bioelementer, 4,0 %.

Sådan indsamles bipollen

Særlige anordninger, pollenfælder, bruges til at indsamle pollenkurve. Den generelle regel for deres funktion er at tage den del af pollenkurven fra markbier, der vender tilbage til stadet. Derfor er der forskellige skillelinjer på biernes returrute. Bierne må trænge igennem og mister dermed den del af pollenkurven, der falder ned i særlige beholdere. Der er forskellige typer pollenfælder: udløbs-, bund-, skive- og topramme, hvor der bruges perforerede skærme eller gitter med passende små huller. Deres størrelse er omkring 5 mm.

Tabet af pollen mobiliserer bierne. Det øger både antallet af markbier og antallet af flyvninger. Mængden af ​​pollen indsamlet fra en koloni i løbet af en dag er 50-250 g. Ifølge nationale data giver en bikoloni 1 til 7 kg pollen om året [12, 13].

Bibrød opsamles ved at ridse det fra kammene med en speciel gaffel og derefter dæmpes med varm honning i forholdet 1: 5. Efter at have forladt blandingen i flere dage, falder bibrød ned på bunden af ​​beholderen, da det er tungt. og adskiller sig fra honning. Efter at have lagt det i krukker, lukkes produktet tæt og opbevares et køligt og mørkt sted [18].

 

Aktivitet og biologiske egenskaber ved bipollen

Eksperimentelle farmakologiske undersøgelser, udført på rotter og kaniner, viste, at bipollen har en hypolipidæmisk aktivitet, der reducerer indholdet af totalt plasmalipider og triacylglyceroler. Derudover korrelerede faldet i lipidkoncentrationen i serum med indholdet af sådanne hormoner som insulin, testosteron og thyroxin, som er ansvarlige for et højere lipidmetabolisme.

Kliniske undersøgelser bekræftede den hypolipidæmiske aktivitet af pollen. Det fik indholdet af de ovennævnte lipidstoffer til at falde i blodserumet hos patienter fra 20 til 35 % [21]. Det blev også med succes anvendt ved hyperlipidæmi og åreforkalkning. Hos patienter, som ikke reagerede på antiathersklerotisk lægemiddel, Grofibrat (fenofibratum), sænkede pollen niveauet af lipider og kolesterol fra 20 til 30 % og mindskede sammenklumpningen af ​​blodplader med 30 % . Hos patienter, der lider af arteriosklerose med en betydelig nærsynethed og delvis optisk atrofi, sænkede pollen niveauet af kolesterol i blodserum og øgede synsfeltet og stabiliserede synsstyrken.

Pollen og dets ekstrakter, især fedtopløselige, anvendes med succes ved postinfarkttilstande såvel som ved systemiske cirkulationsforstyrrelser og arteriel hypertension. Desuden tillader små doser pollen givet til ældre mennesker både hæmning af de aterosklerotiske ændringer i blodkar og forbedring af cerebral blodgennemstrømning [25].

Den hypoglykæmiske aktivitet af pollen tilskrives hovedsageligt tilstedeværelsen af ​​umættede fedtsyrer, fosfolipider og phytosteroler. Desuden blev en nedsat evne til blodpladeaggregering og øget fibrinolytisk systemaktivitet bekræftet hos personer, der tager pollen. Det indikerer den antiaterosklerotiske effekt, som beskytter mod hjertesygdomme og hjerneslag [26].

De omfattende og veldokumenterede undersøgelser af dyr viste også utvetydigt afgiftende virkning af pollen. Rotterne blev forgiftet med organiske opløsningsmidler såsom carbontetrachlorid og trichlorethylen samt ethionin og ammoniumfluorid, der begge forårsagede en dyb skade på leverceller, og galactosamin, som efterligner forandringerne af viral hepatitis, ethanol og allylalkohol, som inducerer steatose og skrumpelever, og med medicin: paracetamol og hydrocortison. Under deres indflydelse blev meget høje niveauer af enzymer såsom alanin og aspartattransaminase, sur phosphatase og bilirubin analyseret. Pollen sænkede niveauet af disse stoffer i blodserumet selv til fysiologiske værdier, hvilket beviser de terapeutiske egenskaber af dette produkt i forhold til levervæv. Men når det blev administreret med giftige stoffer, beskyttede det leverceller mod deres skadelige virkning, hvilket igen indikerer dets evne til at forhindre forgiftning. I afgiftningsprocessen spilles en vigtig rolle af polyphenoler, hovedsageligt flavonoider og phenolsyrer.

Den afgiftende aktivitet af bipollen og bibrød i fænomener som erhvervssygdomme, tungmetalforurening, industrigasser og støv og lægemidler (f.eks. antirheumatiske og antiinflammatoriske præparater og antibiotika) bør også nævnes [32].

Pollen er også kendetegnet ved en høj anti-inflammatorisk aktivitet. Dens størrelse sammenlignes med sådanne ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler som naproxen, analgin, phenylbutazon eller indomethacin [33].

Mekanismen for antiinflammatorisk virkning handler om at hæmme aktiviteten af ​​cyclooxygenase og lipoxygenase, enzymerne, der er ansvarlige for at omdanne arachidonsyre til sådanne toksiske forbindelser som prostaglandin og leukotriener, hvilket inducerer akutte og kroniske inflammatoriske tilstande i væv. Den eksperimentelle forskning viser, at et koncentreret ekstrakt af pollen, i en dosis på 50 mg for rottes kropsvægt, med 75 % eliminerer hævelsen af ​​det givne dyrs pote fremkaldt af carrageenan administration. De elementer, der er ansvarlige for en sådan aktivitet, er flavonoider og phenolsyrer samt fedtsyrer og phytosteroler [34]. Pollen anbefales ved akutte og kroniske inflammatoriske tilstande, initiale degenerative tilstande og kolestatiske leversygdomme samt ved toksiske og posttraumatiske skader på dette organ [33, 34].

Bipollen er også blevet foreslået som et værdifuldt kosttilskud. Der er også gennemført dyrefodringsforsøg med pollen. Det blev bevist, at mus og rotter, fodret med pollen, viste et højere indhold af C-vitamin og magnesium i thymus, hjertemuskulatur og skeletmuskler samt et højere hæmoglobinindhold og større antal røde blodlegemer sammenlignet med dyr, der fik standardfoder. . Desuden forlængede pollen også levetiden for forsøgsdyr [35-37].

Hos udsultede dyr og dem, der er på en ikke-vitamin diæt, forårsagede pollen hurtigere vægtøgninger end en normal diæt. Forskningen beviser, at pollen har en høj næringsværdi samt en egenskab ved hurtigt at supplere ernæringsmanglerne i dyrs organismer. Komponenterne spiller den afgørende rolle i

processen er dispensable aminosyrer, vitaminer og bioelementer [36, 38].

Pollens ernæringsmæssige egenskaber og de regulerende stofskifteprocesser bruges blandt andet i tilfælde af børns manglende appetit, udviklingsforsinkelser og underernæring hos børn og voksne. Desuden anbefales det at administrere bipollen i restitutionsperioden, efter operationer og til personer, der arbejder hårdt fysisk og mentalt [36, 38].

Desuden blev de adaptogene egenskaber af pollen, som er baseret på at øge modstandsdygtigheden over for skadelige fysiske, kemiske og biologiske faktorer, også angivet: det er både (1) at øge den fysiske kondition af organismen i overdreven fysisk belastning, hvilket påvirker den centrale nervesystemet ved at forbedre hjernens funktioner, såsom hukommelse, indlæring, forståelse, tænkning og koncentrationsevne, og (2) øge immunsystemets styrker mod infektion undervejs, der booster det immunologiske system [39].

Det er også blevet vist, at pollenethanolekstrakter har en ret stærk antibiotisk aktivitet, som stadig er effektiv på patogenet for humane gram-positive bakterier, for eksempel Staphylococcus aureus og gramnegative bakterier, herunder Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeurgionsa, og på svampe såsom Candida albicans. Ansvaret for denne aktivitet ligger i flavonoider og phenolsyrer [40, 41].

Nyere forskning viser, at pollen har en antiallergisk aktivitet. Det beskytter organismernes mastceller mod degranulering, der er fra frigivelse af histamin, som er eksponent for allergiske reaktioner. For eksempel blev frigivelse af histamin fra mastceller, induceret af serumet indeholdende anti-IgE-antistoffer, hæmmet af pollen hos 62 % [42].

De litterære data peger på, at pollen forsegler kapillærer, fjerner hævelser af kardiovaskulær og renal oprindelse og har en spasmolytisk effekt på glatte muskler, især i området blære og urinrør [43].

Den gavnlige virkning af pollen i betændelsestilstande i prostata er kendt i lang tid. Klinikere bekræfter, at pollen ved ikke-bakteriel prostatabetændelse forbedrer patienternes tilstand, der effektivt fjerner smerten. Den positive effekt blev fundet i tilfælde af benign prostatahyperplasi. I den indledende fase af prostatakræften blev forbedringen også fundet. Men når pollen blev administreret sammen med kemoterapeutiske midler, steg antallet af mennesker, der følte en signifikant terapeutisk effekt signifikant [44-47].

Pollen, administreret sammen med antidepressiva, muliggør en sænkning af deres doser og forbedrer den generelle tilstand på kort tid. På grund af dette faktum er der færre tilfælde af stofmisbrug eller forekomster af bivirkninger. På grund af dets ernæringsmæssige og styrkende egenskaber samt forbedring af blodforsyningen til nervevæv, øger pollen mental kapacitet og styrker nervesystemet svækket af stress eller overanstrengelse [48-50]. Derfor er pollen effektiv til behandling af fysisk og mental overtræthed, asteni og apati.

Særligt gode effekter opnås ved depressioner forårsaget af nedsat livsenergi, især hos ældre mennesker. Langvarig brug af pollen, selv i små doser, muliggør en gradvis forbedring af humøret, genopretter lysten til at leve og styrker organismen fysisk [50].

Gode ​​resultater af behandling med pollen og bibrød blev opnået i geriatrien ved symptomer på tidlig alderdom samt ved neurastenisk inerti hos ældre mennesker. Pollen er et vigtigt element i behandlingen af ​​kronisk alkoholisk sygdom. Små doser af pollen og beroligende midler sammen med væskeadministration muliggør både lindring af abstinenssymptomerne og en betydelig reduktion af deres varighed. Mangel på mange stoffer som proteiner, vitaminer og bioelementer, især magnesium, som forekommer ved kronisk alkoholisme, suppleres i høj grad af pollen [17, 51].

 

 

Kilder:

Bee Pollen: Chemical Composition and Therapeutic Application

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Økologisk bipollen – 250 g”

Your email address will not be published. Required fields are marked *